Esittely

Olen Sari Ruuskanen, koiraharrastaja Mikkelistä. Perheeseeni kuuluu tytär Nea sekä kolme koiraa, shetlanninlammaskoirat Emmi, Sara ja Usva.

Koirat ovat olleet aina lähellä sydäntäni ja jo nuorena ihastuin pitkäkarvaiseen collieen. Collieita meillä olikin lapsuudenkodissani kaksi, joiden kanssa kävin muutamissa näyttelyissä ja opiskeltiin tokon alkeita. Kun nämä rakkaat lähtivät sateenkaarisillalle, vierähti yli 10 vuotta ilman koiraa.

Tyttäreni Nea on myös innokas koiraharrastaja. 5-vuotiaana hän olisi jo halunnut koiran, mutta tuolloin aika ei ollut vielä sopiva. Sovimme, että kun hän täyttää 8 vuotta, harkitsemme asiaa uudelleen. Niinpä meille saapui keväällä 2013 shetlanninlammaskoira Emmi Markhill's -kennelistä Lappeenrannasta. Päädyimme rotuun luonteen, koon ja hyvien harrastusominaisuuksien vuoksi. Ensisijaisesti Emmi tuli meille Nean harrastuskaveriksi. Tämä ihana, reipas, viisas pieni paimen valloitti sydämemme välittömästi.

Vuosia mielessä ollut kasvatushaave heräsi Emmin myötä eloon ja tässä sitä nyt ollaan. Kasvattajan peruskurssin kävin maaliskuussa 2015 ja kennelnimi myönnettiin lokakuussa 2015. Olen Kennelliiton, Shetlanninlammaskoirat ry:n ja Suomen Collieyhdistyksen jäsen. Ensimmäinen pentue syntyi 12.5.2016 ja kotiin jäi kasvamaan Sara-tyttö. Alkuvuodesta 2018 vuosien unelma täyttyi kun laumaamme saapui hurmaava Usva Huisin kennelistä.

Tavoitteenani on kasvattaa pienimuotoisesti hyväluonteisia, terveitä, hyvät harrastusominaisuudet omaavia shelttejä, kaunista rotumääritelmän mukaista ulkonäköä unohtamatta.